
RIGHT TO ASK QUESTIONS PRIOR TO THE SHAREHOLDERS’ MEETING 

Shareholders with voting rights may ask questions concerning items on the Agenda prior to the 
Shareholders’ Meeting, in any case no later than by the end of the seventh trading day before the scheduled 
date of the first calling of the Shareholders’ Meeting, i.e., no later than 6 April 2023. 

Questions may be submitted to the Company: 

(i) by ordinary post, to the operating office: BANCA GENERALI S.p.A. Direzione Affari Societari e 
Rapporti con le Authorities, Piazza Tre Torri 1 – 20145 Milan (Italy); 

(ii) by sending an e-mail to assemblea2023@bancagenerali.it. 

Each question must be accompanied by the personal details of the submitting shareholder. 
Shareholders attesting the ownership of shares as at the record date (i.e., 6 April 2023) are entitled to obtain 
answers. To that end, a copy of the notice required by law for attending the Shareholders’ Meeting must be 
submitted along with each question. 

Questions delivered by the foregoing deadline — once it has been determined that they are pertinent 
and the submitting party is entitled to it — will be answered at least two days prior to the Shareholders’ 
Meeting, i.e., 17 April 2023, including by publication in the specific section of the Company’s website 
“Right to ask questions prior the Shareholders' Meeting”, available at the address 
https://www.bancagenerali.com/, under section “Governance/Attending the AGM”, with the option of 
providing a single response to questions with the same content. 

Shareholders’ personal data shall be processed in accordance with applicable Italian data protection 
legislation (Legislative Decree No. 196/2003, as extended by Regulation (EU) No. 2016/679). 

********** 

REGULATORY FRAMEWORK OF REFERENCE 

The regulatory framework governing the right to ask questions prior to the Shareholders’ meeting is defined 
by Article 127-ter of Legislative Decree No. 58 of 24 February 1998, as reported below. 

Article 127-ter 

Right to ask questions prior to the Shareholders’ Meeting 

1. Holders of voting rights may submit questions concerning items on the Agenda prior to the Shareholders’ 
Meeting. Questions received prior to the meeting shall at the latest be answered during the meeting. The 
company may provide a single answer to questions with the same content. 

1-bis. The notice calling the meeting specifies the terms within which questions raised prior to the 
Shareholders' Meeting must reach the Company. The terms must be no less than five trading days preceding 
the date of the first or single calling of the Shareholders' Meeting or the date indicated in Article 83-sexies, 
paragraph 2, if the notice of calling establishes that the Company provides a response to the questions 
received before the meeting in question. In the second case, responses are provided at least two days prior to 
the Shareholders' Meeting, including by publication in a specific section of the Company’s website; the 
ownership of the right to vote can be attested also after having submitted the questions, provided that it is 
within the third day following the date indicated in Article 83-sexies, paragraph 2.  

2. No reply is necessary, not even in the Shareholders' Meeting, to questions raised prior to it, where the 
information required is already available in the "Q&A" format in the section of the Company's website 
specified in paragraph 1-bis above or when the answer has been published in accordance with said 
paragraph.  

3. The reply is considered as given during the Shareholders’ Meeting when it is made available at the 
beginning of the session, in print form, to each of those entitled to vote.  
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