
RIGHT TO ASK QUESTIONS PRIOR TO THE SHAREHOLDERS’ MEETING 
 

Holders of voting rights may submit questions concerning the items of business on the 
agenda prior to the Shareholders’ Meeting no later than the end of the second trading day before the 
scheduled date of the first calling of the Shareholders’ Meeting, ensuring that such questions are 
received by the Company no later than 5:00 p.m. on 22 April 2013. 
Questions may be submitted to the Company: 
(i) by mail, to the address of the operating unit: BANCA GENERALI S.p.A. Servizio 

Segreteria Societaria, Via Ugo Bassi 6 – 20159 Milan – Italy; 
(ii) by using the electronic mail address assemblea2013@bancagenerali.it.  
 

Each question must be accompanied by the personal details of the submitting shareholder. 
Parties attesting the ownership of shares as at 15 April 2013 (the record date) are entitled to obtain 
answers. To that end, a copy of the notice required by law for attending the Shareholders’ Meeting 
must be submitted along with each question. 
 

Questions delivered by the foregoing deadline — once it has been determined that they are 
pertinent and the submitting party is entitled to it — shall be answered, at the latest, during the 
Shareholders’ Meeting.  

 
The Company reserves the right to answer questions in a specific “Questions & Answers” 

section available at the Internet address www.bancagenerali.com, in the section “Corporate 
Governance/AGM/Attending the AGM,” and to provide a single answer to questions with the same 
content. 

 
Shareholders’ personal data shall be processed in accordance with applicable Italian privacy 

legislation (Legislative Decree No. 196/2003).  
 

********** 

 
REGULATORY FRAMEWORK OF REFERENCE 
The regulatory framework on the right to ask questions prior to the shareholders’ meeting is 
included in Article 127-ter of Legislative Decree No. 58 of 24 February 1998 (Finance 
Consolidation Law or TUF), as reported below. 
 

Article 127-ter 
Right to Ask Questions Prior to the Shareholders’ Meeting 

 

1. Holders of voting rights may submit questions concerning the items of business on the agenda 
prior to the Shareholders’ Meeting. Questions received prior to the meeting shall at the latest be 
answered during the meeting. The company may provide a single answer to questions with the same 
content.  

1-bis. The notice calling the meeting specifies the terms within which questions raised prior to the 
shareholders' meeting must reach the company. The terms must be no less than three days prior to 
the date of the first or only calling of the shareholders' meeting or five days if the notice of calling 
establishes that the company should provide a reply to the questions received before the actual 
meeting. In this case, replies are provided at least two days prior to the shareholders' meeting also 
by publication in a specific section of the company website.  



2. No reply is necessary, even in the Shareholders' Meeting, to questions raised prior to it, where the 
information required is already available in "FAQ" format in the section of the company's website 
specified in subsection 1-bis or when the answer has been published in accordance with said 
subsection.  

3. The reply is considered as given during the meeting when it is made available at the beginning of 
the meeting, in print form, to each of those entitled to vote.  

 
 


